Amrabat, Berghuis, Vilhena, Bijlow en Tapia winnen oefeninterland; Tapia trefzeker

Feyenoorders Sofyan Amrabat, Steven Berghuis, Tonny Vilhena, Justin Bijlow en Renato Tapia hebben deze week hun nationale elftal (opnieuw) zien winnen. Karim El Ahmadi, Nicolai Jorgensen en Bart Nieuwkoop kwamen niet in actie.

Marokko: El Ahmadi en Amrabat
Feyenoorder Sofyan Amrabat speelde in de wedstrijd tegen Oezbekistan 90 minuten. De Marokkanen wonnen met 2-0 door doelpunten van El Kaabi en Costa. Ayoub zat niet bij de selectie vanwege een blessure en Karim El Ahmadi zat 90 minuten op de bank.

Peru: Renato Tapia
Peru heeft opnieuw gewonnen, ditmaal werd er in IJsland met 1-3 gewonnen. Renato Tapia was na 3 minuten al trefzeker voor de Peruvianen. De Feyenoorder speelde 90 minuten. De overige 2 doelpuntenmakers voor Peru waren Raúl Ruidíaz en Jefferson Farfan. Voor IJsland scoorde Jon Fjoluson.

Denemarken: Nicolai Jorgensen
Denemarken wist niet te scoren tegen Chili, maar dat wisten de spelers van Chili ook niet. De eindstand was dus 0-0. Feyenoord-spits Nicolai Jorgensen zat 90 minuten op de bank.

Nederland: Tonny Vilhena en Steven Berghuis
Nederland wist iedereen te verassen door de Europees-kampioen Portugal in Geneve met 0-3 te verslaan. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Vilhena speelde 67 minuten en Berghuis 10. Aanvoerder Virgil van Dijk, Memphis Depay en Ryan Babel scoorden de doelpunten.

Australië: Brad Jones
Brad Jones stond in de basis van Australië in het duel tegen Colombia. De doelman van Feyenoord werd na 45 minuten naar de kant gehaald. De Australiërs speelden met 0-0 gelijk.

Jong Oranje: Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop
Jong Oranje wist in een moeilijke en saai duel Jong Andorra te verslaan met 0-1. Groeneveld wist de enige treffer van de wedstrijd te maken. Jong Oranje staat nu na zes kwalificatiewedstrijden op 11 punten. Ze staan achter Jong Engeland op de tweede plek. Bijlow speelde 90 minuten, Bart Nieuwkoop zat 90 minuten op de bank

Oranje O20: Tyrell Malacia
Oranje onder 20 verloor met 1-3 van Tsjechië op het KNVB-Campus in Zeist. Tyrell Malacia viel in.

Oranje O19: Orhan Kökcü
Orhan Kökcu debuteerde met een doelpunt voor Oranje onder 19 in de wedstrijd tegen Duitsland onder 19, maar wist niet te winnen. De Nederlanders lopen door dit verlies het EK mis.