feyenoord definitief geen landskampioen meer

Feyenoord heeft vanmiddag de titel doorgegeven aan PSV. De Eindhovenaren wisten met 3-0 te winnen van Ajax, waardoor zij hun enige concurrentie voor de titel uitschakelde. PSV staat nu met nog 3 speelrondes te gaan, met 10 punten voor op Ajax. Dat is niet meer in te halen.

Kampioenschap Feyenoord
Feyenoord wist vorig seizoen de titel te pakken in De Kuip na een geweldige wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dirk Kuyt mocht starten omdat Tonny Vilhena in de verloren kampioenswedstrijd een week daarvoor tegen Excelsior een schorsing op zijn naam kreeg. Feyenoord begon de wedstrijd fantastisch. Door een snelle ingooi van Bart Nieuwkoop kwam de bal bij Dirk Kuyt terecht, die kon uithalen toen Mike te Wierik uitgleed. De Kuip ontplofte in de 1e minuut.

Nog geen 15 minuten later was Kuyt alweer trefzeker. Jorgensen legde de bal breed op Elia, die de bal mooi voorgaf op Kuyt die de 2-0 binnenkopte. In de 80e minuut werd Jorgensen aan zijn shirtje getrokken en Feyenoord kreeg een penalty. Wie anders dan Kuyt nam de penalty. Hij scoorde en zette een hattrick achter zijn naam in de kampioenswedstrijd.

De man die naar Feyenoord kwam om kampioen te worden, voltooide zijn doel.

Kampioenschap PSV
Wat is er mooier dan kampioen worden tegen je directe concurrent? PSV wist vandaag Ajax te vernederen met 3-0. De Amsterdammers wisten geen potten te breken en PSV kwam in de 23e minuut op voorsprong door een doelpunt van Pereiro, waar De Ligt de goal niet kon voorkomen. Even later was het weer raak. Luuk de Jong kopte een assist van Brenet prima binnen. Supporters op het veld, wat maakt het uit!

2 rode kaarten Ajax
Na rust was het Steven Bergwijn die voor de 3-0 zorgde. In de 80e minuut kreeg Ajacied Tagliafico een tweede gele kaart, wat betekent dat hij met rood van het veld moest. In de 82e minuut werd het nóg erger voor Ajax. Siem de Jong kreeg een directe rode kaart na een smerige overtreding van achteren. Onana kreeg geel vanwege gebaren.

PSV, gefeliciteerd!

Feyenoord maakt nog kans op een prijs
Feyenoord kan volgende week de volgende prijs binnenslepen. De Rotterdammers nemen het op 22 april op tegen AZ. De bekerfinale wordt in De Kuip gespeeld.