Frankrijk wint met hulp van VAR van Australië: Jones 90 minuten op de bank

Het Australië van Brad Jones en oud-Feyenoorder Bert van Marwijk is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Frankrijk. De ploeg van Van Marwijk verloor met 2-1 van de Fransen. Jones zat 90 minuten op de bank.

De eerste helft ging erg gelijkwaardig op. Kansen over en weer, maar de ballen raakten niet het net. In de tweede helft werd er in het strafschopgebied van Australië een overtreding gemaakt op Antoine Griezmann, de spits van Atletico Madrid. De scheidsrechter liet in eerste instantie doorspelen maar al gauw ging hij, op aanwijzing van de videoscheidsrechter, de beelden bekijken. Op basis van die beelden besloot de scheidsrechter een penalty te geven. Griezmann schoot de bal lekker binnen: 1-0

Australië kon snel reageren, want 4 minuten later kregen ook zij een penalty na een overduidelijke handsbal van FC Barcelona verdediger Samuel Umtiti. Jedinak schoot raak: 1-1. Maar de 2-1 kwam vervolgens op naam van Paul Pogba, die de bal over Ryan heen lobte. De bal stuiterde het doel uit, maar de doellijntechnologie gaf aan dat de bal de doellijn had gepasseerd. Bij die stand bleef het ook.

Dat het een leuke pot was, daar valt niet over te twijfelen. Dat Australië goed speelde en meer verdiend had dan deze nederlaag, is zeker waar. Van Marwijk wilde dat zijn team niet alleen maar bezig zou zijn met het defensieve werk, maar ook dat het team zelf vaak het spel creëert. Ondanks de nederlaag heeft Van Marwijk voldoende lichtpuntjes gezien.