jorgensen el ahamdi winnen

Feyenoorders Karim El Ahmadi, Nicolai Jorgensen, Sofyan Amrabat en Renato Tapia hebben deze week hun nationale elftal zien winnen. Steven Berghuis, Brad Jones en Tonny Vilhena kwamen niet in actie.

Marokko: El Ahmadi en Amrabat
Feyenoord-aanvoerder begon in de basis in het duel tegen Servië. Hakim Ziyech en Khalid Boutaib scoorden de doelpunten voor Marokko. Dusan Tadic scoorde tegen. In de slotfase koos de bondscoach van Marokko voor een 'Feyenoord-wissel'; Amrabat verving El Ahmadi. Marokko versloeg Servië met 2-1.

Peru: Renato Tapia
Peru heeft met 2-0 gewonnen van Kroatië. Feyenoorder Renato Tapia begon in de basis maar moest na 84 minuten naar de kant. André Carillo en oud-Feyenoord doelwit Edison Flores scoorden de doelpunten voor Peru. Yoshimar Yotun mocht in de 75e minuut vertrekken na zijn tweede gele kaart.

Denemarken: Nicolai Jorgensen
Denemarken versloeg Panama met 1-0. Nicolai Jorgensen speelde de gehele wedstrijd maar was niet trefzeker. Pione Sisto was dat wel, hij maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Nederland: Tonny Vilhena en Steven Berghuis
Het Nederlands Elftal verloor afgelopen vrijdag tijdens het debuut van oud-Feyenoorder Ronald Koeman met 0-1 van Engeland. Manchester City- aanvaller Raheem Sterling, die Feyenoord in het Etihad Stadium in de 88e op achterstand schoot, schoot de bal achter doelman Jeroen Zoet. Vilhena en Berghuis zaten 90 minuten op de bank.

Australië: Brad Jones
Ook hier debuteerde een oud-Feyenoorder als bondscoach. Bert van Marwijk zag Australië vanaf de bank met 4-1 verliezen van Noorwegen. Ola Kamara maakte een hattrick, Tore Reginiussen zorgde voor de andere treffer. Jackson Irvine scoorde de Australische treffer. Brad Jones zat 90 minuten op de bank.

Programma
Marokko en Peru spelen tijdens de huidige interlandperiode nog een vriendschappelijke wedstrijd. Komende woensdag is IJsland de tegenstander van Peru, terwijl Marokko het op dinsdag al opneemt tegen Oezbekistan. Op die dag staat er ook een oefeninterland voor Australië (Colombia) en Nederland (Portugal) gepland. Denemarken speelt dinsdag thuis tegen Chili.