Dirk Kuyt onderuit met Quick Boys in een zonnig Katwijk

Dirk Kuyt heeft niet kunnen genieten van zijn 'rentree' bij Quick Boys. Hoewel het weer wel om te genieten was, verloor de Feyenoord-icoon met Quick Boys op sportpark Nieuw Zuid met 0-2 van Jong FC Groningen.

Quick Boys begon aardig aan de wedstrijd en na 5 minuten was er al een kans, voor wie anders dan de nummer 7 van Quick Boys, Dirk Kuyt. Echter kwam zijn kopbal terecht in de handen van de keeper van Jong FC Groningen. Even later werd een inzet van Kuyt geblokt en schoot Bloemendaal naast. Even later maakt Jong FC Groningen het spel. Twee goede kansen in 5 minuten, maar het worden geen treffers.

5 minuten na rust was het raak voor Jong FC Groningen. Michael Breij zorgde voor de 0-1 voor de Groningers. Na slordig balverlies weet een spits wel wat zijn taak is, en Breij voltooide die taak. Zo ook 12 minuten later, want in de 62e minuut is het weer raak en diezelfde Michael Breij is de doelpuntenmaker van de 0-2. En dan is het voor Quick Boys erg moeilijk om terug in de wedstrijd te komen.

De wedstrijd verliep verder rustig zonder al te veel kansen, maar in de 77e minuut gaf Mahmoed een voorzet maar Kuyt wist de bal maar half te raken, tot opluchting bij de Groningers. Dan is er in de 88e minuut tijd om een eretreffer te maken, maar na voorbereidend werk van Kuyt en Boukhari weet Maynard niet te scoren. In de laatste minuut is Jong FC Groningen dicht bij de 0-3, maar het blijft bij 0-2.

Quick Boys blijft desondanks 2e met 53 punten uit 27 wedstrijden.