Feyenoord wint voor het eerst sinds 2003 in Zwolle

Feyenoord heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de derde en vierde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in Zwolle met 3-4. Van Persie scoorde twee keer, El Ahmadi één keer en Vilhena één keer.

PEC Zwolle was in de eerste 5 minuten af en toe gevaarlijk. Oud-Feyenoorder Rick Dekker pakte de bal af op het middenveld maar Mokthar en Menig kregen beide de bal niet in het doel. Een paar minuten later was het raak voor de Rotterdammers. Jean-Paul Boëtius kwam langs zijn directe tegenstander, gaf voor en via Berghuis belandde de bal bij Van Persie die binnentikte: 0-1. Niet veel later was het weer Van Persie die de 0-2 maakte voor Feyenoord. Boëtius gaf de bal aan Van Persie die goed binnenschoot.

5 minuten na rust wist Feyenoord op 0-3 te komen door een doelpunt van aanvoerder Karim El Ahmadi. De Marokkaans international, die schoot van buiten de zestien, had wat geluk nodig. PEC Zwolle- doelman Boer liet de bal uit zijn handen glippen: 0-3. Nog geen 2 minuten later lag de bal er alweer in voor PEC Zwolle. Saymak profiteerde van een niet oplettend Feyenoord.

In de 78e minuut komt Feyenoord op een 1-4 voorsprong door een doelpunt van Vilhena. Berghuis brengt de bal voor en de middenvelder tikt simpel binnen.

Dan denk je natuurlijk dat gespeeld is, maar niets is minder waar. In de slotfase maakte Feyenoord het zichzelf onnodig lastig. In de 84e minuut gaat Ehizibue naar de grond en Van Boekel gaf een penalty. Parzyszek benutte: 2-4. 4 minuten later, in de 88e minuut scoorde diezelfde Parzyszek de 3-4. Toen werd het billenknijpen voor de Rotterdammers, maar toen de arbiter affloot, waren de drie punten voor de Rotterdammers veilig.

Feyenoord passeert FC Utrecht in de Eredivisie en kan zichzelf terugvinden op de vierde plek met 48 punten.